Wednesday, October 19, 2011

Gila cinta atau cinta gila

Dah tengok cerita nie ? Mula-mula aku tengok poster, langsung tak tergerak nak download. Lepas tu aku tengok rating dekat IMDB macam tinggi, aku pun download la..

Ini la poster yang menyebabkan aku tak download cerita nie..
Starting cerita, wah macam menarik jugak la cerita nie, sebab suami dia sangat pasif dan diam je walaupun wife dia dah curang . Oh, mudah la macam tu.. Malam tu dan esokkannya juga suami dia keluar daripada rumah tu. Tapi, si suami yang naif nie, asyik merengek je kat satu bar yang jadi tempat lepak Jacob, si playboy . 3 hari Jacob tengok si suami nie merengek, dia pun approach lelaki nie , ubah stail dan ajar dia bersosial . Pendek kata mengajar dia untuk "move on" dengan kehidupan.

suami dan isteri, pemula cerita

Eh, kalau aku cerita habis, tak best la pulak kan.. dalam nie ada 3 cerita cinta la. Nak kata 3 exactly pun tak boleh, mungkin 4. Nak tengok, sila la download.. hehhee.. Eh, aku suke Jacob la dalam cerita nie, terutama scene lepas diorang gaduh macam budak-budak tu.. ahahhaa.. Comel..

Macam nie la diorang gaduh, semua tersangkut dekat si macho Ryan

Ryan Gosling as Jacob
Ini hubungan ke-4 persahabatan..
Moral of the story :

Apa yang penting dalam sesuatu hubungan adalah komunikasi yang baik. Kalau, in the first place korang boleh jatuh cinta dan berkahwin, carilah jalan terbaik untuk kekal bersama... KOMUNIKASI... bukan semua orang boleh baca gerak hati dan gerak tubuh kita. Ya, certain time kite boleh faham... tapi ada certain time kita , terlepas pandang , bukannya bermaksud tak endah. kan. Kepada yang sedang hangat bercinta, hargai waktu bersama... Pada yang masih single, saya ada.. ahahhaa...

Adios.


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda, terima kasih

Apesal Ek?